Afwerkingen

Een ruime keuze strakke en moderne afwerkingen. In onze showroom adviseren we u hier graag meer over.

Sierpleister / Spachtelputz

De meest voorkomende afwerking van gevelisolatie en stucwerk is sierpleister, ook wel bekend als Spachtelputz. Sierpleister is economisch de meest gunstigste keuze als het gaat om gevel afwerking.

Naast de praktische verwerking, is de sierpleister ook gelijk op kleur. Het aanbrengen van een verfsysteem is dus niet direct noodzakelijk. Ook biedt sierpleister eindeloze designmogelijkheden. Sierpleister is het in bijna elke kleur verkrijgbaar en zijn er verschillende korreldiktes mogelijk: van 1 t/m 3 mm.

Ook is sierpleister perfect te combineren met steenstrips of geopietra.

Donkere kleuren zijn mogelijk, maar wij raden u aan om hier als eindafwerking een reflecterende coating/verfsysteem aan te brengen.

Fijn Schuurwerk / Schuurpleister

Fijn schuurwerk lijkt veel op sierpleister. Het grote verschil tussen beide afwerkingen zit dan ook in de fijnere structuur van circa 0.5mm. Door de fijne structuur/ fijnere korrel zijn er ook meer handelingen nodig ten opzichte van sierpleister. Daarnaast heb je verschillende soorten schuurpleisters, met elk hun eigen voor- en nadelen. In onze showroom hebben wij voorbeelden van diverse schuurpleisters. Sommige schuurpleisters zijn op kleur verkrijgbaar, echter raden wij het altijd aan om schuurpleisters nog te voorzien van een verfsysteem.

Minerale Steenstrips

Minerale steenstrips zijn kunstharsgebonden strips van slechts enkele millimeters dik, bestaande uit kwartszanden en bindmiddelen. Deze strips zijn bijna niet van originele gevelstenen te onderscheiden. Ze zijn dus licht van gewicht en daarnaast ook nog eens onderhoudsarm en duurzaam.

De steenstrips worden met de hand afgewerkt en zijn daarmee ook ideaal voor productie op maat. Bijna elke steen is na te maken! Ook is het mogelijk om verschillende afmetingen te krijgen.

Door de geringe dikte van de steenstrips is nadien voegen niet van toepassing. De lijmmortel van de steenstrips wordt na het plaatsen van de steenstrips met een natte kwast gladgestreken. Er zijn verschillende kleuren lijmmortel beschikbaar zoals zandwit, cementgrijs en antraciet. Het is dus mogelijk om verschillende kleuren ‘voegen’ te krijgen.

Keramische Steenstrips

Keramische steenstrips zijn steenstrips van circa 2cm dik. Ze worden gezaagd uit originele gevelstenen of worden speciaal gebakken. Keramische steenstrips hebben alle voordelen van een gevelsteen. 

De steenstrips moeten nadien nog gevoegd worden, waardoor je nauwelijks verschil ten opzichte van traditioneel metselwerk.

Vanwege het hogere gewicht is het wel noodzakelijk dat het gevelisolatiesysteem aanvullend mechanisch bevestigd wordt. Dit gebeurt door middel van pluggen door de mortelweefsellaag en isolatieplaten in de ondergrond.

Geopietra Natuursteenstrips

Eeuwenoude natuurstenen vind je in alle soorten, kleuren en maten. Met dit prachtige natuurproduct als inspiratie zijn Geopietra gereconstrueerde natuursteenstrips ontstaan.

Het Geopietra assortiment bestaat uit tientallen steenstripmodellen en is verkrijgbaar in een grote variatie aan kleurtonen.

Geopietra is een apart systeem wat op gevelisolatie toegepast kan worden. Ze zijn onderling op elkaar afgestemd en getest. Ook moet dit systeem aanvullend mechanisch bevestigd worden. De stenen zijn tevens dampdoorlatend, wat een vereiste is voor buitengevelisolatie.

Bossenweefsel / Blokkenpatroon

Met bossenweefsel kan er in buitengevelisolatie patronen gemaakt worden, zoals het bekende blokkenpatroon.

Wanneer de isolatieplaten zijn verlijmd aan de gevel, wordt met een speciale frees het patroon in de gevel gefreesd. Vervolgens worden de groeven voorzien van voorgevormd wapenings-weefsel.

Er zijn verschillende soorten groeven mogelijk:

  • Trapeziumvorm klein
  • Trapeziumvorm groot
  • V-groef

Onze Showroom

In onze showroom laten we graag zien wat we te bieden hebben. U kunt zien hoe de systemen zijn opgebouwd en welke afwerkingen er mogelijk zijn. 

De systemen kunnen afgewerkt worden met diverse pleisters, zoals schuurwerk en sierpleisters, maar ook met minerale en keramische steenstrips.

Bekijk onze ruime selectie afwerkingen

  • Sierpleister / Spachtelputz
  • Fijn Schuurwerk / Schuurpleister
  • Minerale Steenstrips
  • Keramische Steenstrips
  • Geopietra Natuursteenstrips
  • Bossenweefsel / Blokkenpatroon

Uw gevel volledig rondom geisoleerd?

Strak afgewerkt en duurzaam

Apeldoorn

Nieuwbouw luxe woning

Een nieuwe uitstraling van uw woning?​

Als u uw woning een nieuwe uitstraling wilt geven, maar is isoleren niet nodig? Dan is het stucen van de buitenmuren een ideale oplossing.

“Wij kunnen de bestaande muren van uw woning uitrapen/stucen met diverse kalk/cement mortels. Ook kunt u deze muren weer laten afwerken met diverse decoratieve afwerkingen zoals sierpleisters, schuurwerk en/of steenstrips.”

Ons Kantoor

U bent ook van harte welkom in onze showroom in Emmen waar we u graag laten zien wat voor u te bieden hebben. U kunt zien hoe de systemen zijn opgebouwd en welke afwerkingen er mogelijk zijn. 

IMG_3530_landscape_1