Gevelreiniging & Onderhoud

Het aanzicht van een gevel is bepalend voor de eerste indruk van een gebouw.

Gevelreiniging & Onderhoud

Alle bouwmaterialen verouderen, ook gestucte gevels. Goed onderhoud van gepleisterde gevels is dus een pré.

Het aanzicht bepaalt in grote mate de eerste indruk van een woning of gebouw. Daarnaast zorgt onderhoud voor een duurzame levensduur van de gevels.

Waarom Onderhoud?

Wanneer u uw gevels door ons laat isoleren en/of stucen, dan kunt u ook terecht bij ons voor onderhoud van de gevels. Heeft u al bestaande gevels die vuil zijn en/of beschadigd zijn? Dan bent u ook bij ons aan het juiste adres!

Waarom onderhoud aan buitengevels?

Alle bouwmaterialen verouderen. Dit is dus ook het geval bij gestucte buitengevels. Om de kwaliteit van de gevels te behouden is het belangrijk dat er consequent onderhoud wordt gepleegd. Vervuiling houdt vocht vast en kan daarom schade veroorzaken.

Buitengevels worden tevens aangetast door CO2 uitstoot , Alg en mos, zand, wind en UV-Straling. Hierdoor wordt het stucwerk in de loop van de tijd poreuzer waardoor vervuilingskansen verhoogd worden. Onderhoud van de gevels zorgt ervoor dat de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Gevelreiniging

Wanneer de gevels zijn vervuild kunt u die door ons laten reinigen. De gevel behandelen wij met een bij het systeem behorende alkalische reiniger. De gevels worden vervolgens onder gepaste druk afgespoeld.

Op deze manier wordt de levensduur van uw gevel aanzienlijk verlengd.

Schilderen

Wanneer de gevels te erg vervuild zijn en het reinigen van de gevels onder gepaste druk niet het gewenste resultaat geeft, dan kunt u er ook voor kiezen om ze te laten schilderen. Dit gebeurt ook met een bij het systeem behorende muurverf.

Het degradatiepatroon van sierpleister is vergelijkbaar met dat van verf. Na verloop van tijd ontstaan er craquelé scheuren en krijgt het materiaal een meer open structuur. Wanneer de gevel niet tijdig wordt geschilderd, kunnen er defecten optreden.

Onderhoudsplan

Vaak wanneer wij buitengevelisolatie en/of buitenstucwerk hebben aangebracht krijgen wij vaak de vraag van de mensen: ‘Wanneer moeten de gevels geschilderd worden?’, ‘Wat moeten we doen qua onderhoud?

Wij, als specialisten op het gebied van buitengevelisolatie en buitenstucwerk, helpen u graag met advies op maat voor het onderhoud van uw gevels. Ervaring leert ons dat onderhoud uitstellen niet de beste optie voor uw portemonnee is. Door namelijk het tijdig signaleren van aandachtspunten, zult u merken dat onderhoudskosten lager blijven en dat de kwaliteit van uw gevels behouden blijft.

Onderhoudsplan Keuze

Wanneer u kiest om een onderhoudsplan af te sluiten krijgt u als volgt:

  • 10 jaar lang advies voor uw gevels
  • 4 uitgebreide inspecties (na 1, 3, 5 en 10 jaar)
  • Inclusief fotorapportage
  • Kleine reparaties en aandachtspunten worden tijdens een inspectie voor een vast tarief verholpen.
  • Kosten worden verdeeld over 10 termijnen/10 jaar.
  • Vaste prijs tot het einde van het contract.
  • Geen prijsindexering.
  • Inspectierapport met advies.
  • Vrijblijvende offerte met betrekking tot gevelreiniging of schilderen.