Buitenstucwerk

Verfraaiing van buitengevels, voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Buitenstucwerk

Wanneer een woning of pand al goed geïsoleerd is, is gevelisolatie soms overbodig. Toch kunt u de gevels laten verfraaien door te kiezen voor buitenstucwerk.

Aan te brengen met verschillende systemen op zowel bestaande en nieuwe gevels.

Raapwerk

Als u uw woning een nieuwe uitstraling wilt geven, maar is isoleren niet nodig? Dan is het stucen van de buitenmuren een ideale oplossing.

Wij kunnen de bestaande muren van uw woning uitrapen/stucen met diverse kalk/cement mortels. Ook kunt u deze muren weer laten afwerken met diverse decoratieve afwerkingen zoals sierpleisters, schuurwerk en/of steenstrips.

De voordelen van buitenstucwerk zijn:

  • Nieuwe moderne uitstraling
  • Extra bescherming buitenmuur
  • Voorkomen van vocht en schimmelproblemen
  • Diverse afwerkingen en kleuren mogelijk
Geventileerde Gevelsystemen

Naast buitengevelisolatie of stucwerk rechtstreeks over bestaande muren is er nog een optie: een geventileerde/beluchte gevelsysteem door middel van pleisterplaten.

Bij dit systeem is er sprake van continue beluchting. Hierdoor kan het (bouw)vocht snel en in elke situatie worden afgevoerd. Daarnaast is dit op elke nieuwe of bestaande ondergrond mogelijk. Denk aan muren van beton, kalkzandsteen, gasbeton, metselwerk, maar ook aan prefabwanden. Daarnaast kan het ook op buitenwanden van houtskeletbouw.

Bij een geventileerd gevelsysteem worden de muren voorzien nieuw raamwerk/regelwerk. Op dit raamwerk worden pleisterplaten gemonteerd door middel van bij behorende schroeven. De ventilatieopeningen aan den boven-, onder- en zijaansluitingen worden afgewerkt met speciale profielen. U kunt de ruimte tussen het raamwerk en de pleisterplaat opvullen met steenwol, hiermee zijn uw gevels gelijk goed geïsoleerd.

De platen, schroeven en speciale ventilatieprofielen zijn allemaal via ons te bestellen.
Nadat de platen zijn gemonteerd brengen wij met een grondmortel en glasweefsel een mortelweefsel-laag aan, waardoor de spanning wordt verdeeld en gevels ‘gewapend’ zijn. Hierna zijn de gevels weer gereed om af te werken met diverse sierpleisters, fijn schuurwerk en/of steenstrips.

Voordelen

 De voordelen van pleisterplaten zijn:

  • Bestaand en nieuwbouw: op elke ondergrond!
  • Licht van gewicht en eenvoudig te monteren
  • Uitvlakken van grote oneffenheden door flexibele onderconstructie
  • Zeer geschikt voor plafonds
  • Milieuvriendelijk en duurzaam